رد کردن پیوندها

اخبار حسابداری و اقتصادی

 در سال ۱۴۰۲، سقف معافیت مالیاتی و نرخ مالیات بر مجموع درآمد اشخاص حقیقی که تحت عناوینی از قبیل؛

???? حقوق و مزایا (به استثنای عیدی و کارانه اعضای هیأت علمی بالینی تمام وقت جغرافیایی و پزشکان متخصص بالینی تمام وقت جغرافیایی)،
???? مقرری یا مزد،
???? حق شغل،
???? حق شاغل،
???? فوق‌العاده‌ها،
???? اضافه‌کار، ‌
???? حق‌الزحمه،
???? حق مشاوره،
???? حق حضور در جلسات،
???? پاداش،
???? حق‌التدریس،
???? حق‌التحقیق،
???? حق پژوهش و
???? کارانه اعم از مستمر یا غیرمستمر

???? که ‌‌به‌صورت نقدی و غیرنقدی‌،از یک یا چند منبع، در بخش دولتی و یا ‌غیر‌دولتی تحصیل می‌نمایند، چه از کارفرمای اصلی و یا غیراصلی (موضوع تبصره (۱) ماده (۸۶) قانون مالیات‌های مستقیم) باشد، به شرح ذیل است:

۱- سقف معافیت مالیاتی سالانه موضوع ماده (۸۴) قانون مالیات‌های مستقیم اصلاحی ۱۳۹۴/۴/۳۱ در سال ۱۴۰۲ مبلغ مبلغ یک میلیارد و دویست میلیون (۱.۲۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال تعیین می‌شود.

۲- نرخ مالیات بر مجموع درآمد اشخاص حقیقی به شرح زیر می‌باشد:

۲-۱- ‌نسبت به مازاد یک میلیارد و دویست میلیون ریال (۱,۲۰۰,۰۰۰,۰۰۰) تا یک میلیارد و ششصد و هشتاد میلیون ریال (۱,۶۸۰,۰۰۰,۰۰۰)، ده درصد ۱۰٪

۲-۲- نسبت به مازاد یک میلیارد و ششصد و هشتاد میلیون (۱,۶۸۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال تا دو میلیارد و هفتصد و شصت میلیون (۲,۷۶۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال، پانزده‌ درصد (۱۵%)

۲-۳- ‌نسبت به مازاد دو میلیارد و هفتصد و شصت میلیون (۲,۷۶۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال تا چهار میلیارد و هشتاد میلیون (۴,۰۸۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال، بیست ‌درصد (۲۰%)

۲-۴- نسبت به مازاد چهار میلیارد و هشتاد میلیون (۴,۰۸۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال به بالا، سی درصد (%۳۰)

به منظور تسهیل فرآیند ثبت اعتراض به اوراق تشخیص مالیات(از جمله اوراق تشخیص مالیات ناشی از تولید اظهارنامه برآوردی)/ مطالبه مالیات یا برگ اجرایی (مالیات مسکونی خالی، مالیات خودرو­های گران­قیمت و مالیات واحد­های مسکونی و باغ­‌ویلا­های گران­قیمت)/ اعلام نتیجه رسیدگی/ استرداد/ آرای هیأت‌های حل اختلاف مالیاتی حسب مورد، مؤدیان محترم مالیاتی می‌توانند ظرف مهلت‌های مقرر قانونی، اعتراض خود را به صورت الکترونیکی از طریق پنجره واحد خدمات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی کشور به نشانیmy.tax.gov.ir   از منوی “داشبورد مالیاتی” بخش “درخواست‌ها” و گزینه “ثبت اعتراضات و شکایات”، ارسال نمایند.

پس از ثبت موفقیت آمیز درخواست اعتراضات/ شکایات، کد رهگیری توسط سامانه صادر و مؤدیان محترم از طریق کد مذکور می‌توانند درخواست ثبت شده را از طریق سامانه پیگیری نمایند. بدیهی است اعتراض‌های ثبت شده از این طریق نیازی به ارائه دستی یا پستی اعتراض به واحدهای امور مالیاتی ذی‌ربط را نخواهند داشت.

ضمناً در اعتراض به برگ تشخیص مالیات ناشی از تولید اظهارنامه برآوردی، تسلیم اظهارنامه منطبق با مقررات در مهلت قانونی تسلیم اعتراض شرط رسیدگی به اعتراض می باشد.

نمایندگان مردم در مجلس به دولت اجازه دادند از طریق اسناد تسویه خزانه نسبت به تسویه بدهی قطعی خود به اشخاص حقیقی، حقوقی و موسسات عمومی تا مبلغ ۵۰ هزار میلیارد ریال اقدام کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی نوبت سوم امروز (شنبه ۱۳ اسفندماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش هزینه ای لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور، با الحاق یک بند به تبصره ۶ ماده واحده این لایحه  با ۱۵۲ رأی موافق، ۴۲ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۹ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

براساس این بند الحاقی؛

۱- دولت از طریق اسناد تسویه خزانه، بدهی های قطعی خود به اشخاص حقیقی و حقوقی خصوصی و تعاونی خصوصی و موسسات عمومی دولتی (شهرداری ها) که در چارچوب قوانین و مقررات تا پایان سال ۱۴۰۱ ایجاد شده، با مطالبات قطعی معوق دولت از اشخاص مزبور تا مبلغ ۵۰ هزار میلیارد ریال (موضوع ردیف درآمدی ۳۱۰۱۰۶ جدول شماره ۵ و ردیف ۴۸-۵۳۰۰۰۰ جدول شماره ۹) به صورت جمعی- خرجی تسویه کند.

مطالبات قطعی دولت از اشخاص فوق الذکر که در اجرای بند (پ) ماده ۲ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب ۱/۲/۱۳۹۴ به شرکت های دولتی منتقل شده، با بدهی دولت به شرکت های مذکور و مطالبات اشخاص حقیقی و حقوقی (تعاونی و خصوصی) از دولت بابت طرح های تملک دارایی های سرمایه ای با بدهی اشخاص یادشده به بانک ها و موسسات اعتباری غیربانکی از طریق تسویه بدهی های بانک ها و موسسات اعتباری غیربانکی به دولت به وسیله این اسناد قابل تسویه است.

 ۲- به دولت اجازه داده می شود در صورت درخواست متقاضیان، مطالبات قطعی اشخاص حقیقی و حقوقی خصوصی و تعاونی که در چارچوب قوانین و مقررات تا پایان سال ۱۴۰۱ ایجاد شده و همچنین مطالبات نهادهای عمومی غیردولتی، صندوق های بازنشستگی، بانک ها قرارگاه خاتم الانبیا (ص)، پیمانکاران محرومیت زدایی قرارگاه خاتم الانبیا (ص)، بسیج سازندگی، پیمانکاران خصوصی، نوسازی مدارس، شرکت ملی نفت ایران و شرکت های تابعه و وابسته به آنها و نیز شرکت های دولتی تابعه، وزارتخانه های نیرو، جهاد کشاورزی و راه و شهرسازی را بابت یارانه قیمت های تکلیفی از دولت که در چارچوب قوانین و مقررات مربوط تا پایان سال ۱۳۹۹ ایجاد شده است، با بدهی اشخاص یاد شده به بانک مرکزی یا بانک ها و موسسات اعتباری غیربانکی که تا پایان سال ۱۳۹۹ ایجاد شده، از طریق تسویه بدهی های بانک ها و موسسات غیربانکی به بانک مرکزی تا مبلغ استفاده نشده جزء ۱ بند (و) تبصره ۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ به صورت جمعی خرجی از طریق انتشار اسناد تسویه خزانه به شرح زیر تسویه کند:

۱-۲- حداقل تهاتر بدهی از طریق اسناد (اوراق) تسویه خزانه برای اشخاص حقیقی و حقوقی خصوصی و تعاونی ۵۰ درصد مبلغ مانده فوق الذکر است و باقیمانده آن در سال ۱۴۰۱ جهت تهاتر بدهی های نهادهای عمومی غیردولتی، بانک ها و شرکت های دولتی تابعه وزارتخانه های آموزش و پرورش، نیرو، جهاد کشاورزی و راه و شهرسازی (صرفاً بابت یارانه قیمت های تکلیفی)، شرکت های آب و فاضلاب استانی و شرکت ملی نفت ایران با اولویت مطالبات حسابرسی شده و قطعی سازمان تامین اجتماعی به مصرف می رسد.

۲-۲- دولت مجاز است در پایان آذرماه ۱۴۰۲ مانده مصرف نشده سهم مجوز مذکور نهادهای عمومی غیردولتی و شرکت های دولتی تابعه وزارتخانه های مذکور را با بدهی های بخش دیگر تسویه کند.

۳-۲- به دولت اجازه داده می شود مطالبات شرکت های واگذار شده براساس قانون اجرای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی که دولت در آنها سهام دارد را با بدهی آنها به دولت بابت مالیات، سود سهام، قدرالسهم به صورت جمعی خرجی از طریق گردش خزانه، تهاتر کند.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری، در این طرح که با نام «ضیافت» برای صندوق بازنشستگی کشوری و فولاد اجرا شده است، بازنشستگان و وظیفه بگیران مشمول یعنی افرادی که «پیامک دعوت» از سوی بانک صادرات ایران دریافت کرده باشند، می توانند با ورود به سامانه مربوطه به نشانی https://ziyafat.bsi.ir/#/auth مراجعه کنند.

در این طرح اختیاری که زمان استفاده از آن از تاریخ ۲۲ اسفندماه تا ۳ اردیبهشت سال ۱۴۰۲ است، میزان اعتبار برای کالاهای مصرفی (مثل خوراکی، شوینده، بهداشتی و …) از فروشگاه رفاه و وین مارکت حداکثر مبلغ ۸ میلیون تومان با بازپرداخت اقساط ۶ ماهه و برای کالاهای بادوام (لوازم خانگی) از گروه انتخاب، حداکثر ۱۵ میلیون تومان با بازپرداخت اقساط ۱۰ ماهه تعیین شده است. این تسهیلات بدون سود بانکی به متقاضیان مشمول ارائه می شود.

براین اساس، عزیزان مشمول طرح، می توانند پس از مراجعه به سامانه مربوطه با وارد کردن کد ملی و کد امنیتی درج شده و ارسال کد دریافتی به شماره تلفن همراه خود، وارد سامانه ثبت نام بانک صادرات شوند و کلیات و شرایط این طرح را با دقت مطالعه نمایند.

هر بازنشسته و وظیفه بگیر کشوریِ مشمول طرح ضیافت، صرفاً امکان انتخاب یک فروشگاه از فروشگاه های طرف قرارداد طرح را خواهد داشت که در صفحه ثبت نام مشخص شده است که پس از انتخاب فروشگاه مورد نظر، پیامکی حاوی کد تایید نام فروشگاه برای متقاضی ارسال می شود که این کد باید در قسمت «اختیار نامه» ثبت شود.

پس از طی شدن مراحل ثبت نام،متقاضی می تواند به یکی از شعب فروشگاه انتخاب شده مراجعه و کالای مورد نظر خود را خریداری کند.

برای خرید از فروشگاه رفاه سپهر کارت و کد ملی و نیز ارائه رمز ویژه استفاده از طرح شده (چهار رقم سمت راست از شماره دفترکل) مورد نیاز است و برای خرید از فروشگاه انتخاب سپهر کارت، کد ملی و شماره همراه ثبت شده بنام متقاضی الزامی است.

لازم به یادآوری است که مبلغ ۵۰ هزار تومان بابت هزینه ها و بیمه طرح به اولین قسط دریافتی از بازنشسته یا وظیفه بگیر ثبت نام کننده اضافه و از حقوق بازنشستگی وی کسر می شود. 

پیامک دعوت ارسالی به بازنشستگان و وظیفه بگیران کشوری تنها از سرشماره بانک صادرات ایران ارسال می شود و ارسال این پیامک از طریق شماره های تلفن همراه شخصی به هیچ عنوان قابل اعتماد نیست.

مدیر بازارهای مالی بورس کالای ایران از راه اندازی معاملات گواهی سپرده شمش طلا در بورس کالا از فردا خبر داد.

جواد فلاح مدیر بازار‌های مالی بورس کالابا اشاره به راه اندازی معاملات گواهی سپرده شمش طلاگفت:این بازار در راستای سیاست‌های اصلاحی اقتصادی دولت راه اندازی می‌شود تا بتوانیم یک مسیر امن قانونی برای سرمایه گذاری در حوزه طلا برای مردم فراهم کنیم

سوال: سپرده شمش طلا در بورس کالا چه جذابیتی برای مشتری دارد؟

فلاح: این بازار برای یک مسیر امن و قانونی سرمایه گذاری ایجاد شده است به طوری که امروز طلای آب شده ریسک‌های مربوط به خودش را دارد. این بازار مالیات ندارد.

پوشش ریسک تورم و تغییر نرخ ارز برای مردم و پیمانکاران، امنیت نگهداری طلا، امکان خرید و فروش آنلاین، حفظ ذخایر طلا در کشور و معافیت از مالیات، از جمله مزایای اوراق گواهی سپرده بر مبنای شمش نسبت به خرید فیزیکی طلا است.

گواهی سپرده کالایی به عنوان یکی از اوراق بهادار مورد تصویب شورای عالی بورس و اوراق بهادار، ابزار مالی است که از سال ۱۳۹۴ در بورس کالای ایران راه‌اندازی شده و معاملات دارایی‌های پایه مختلفی از جمله سکه طلا، ربع سکه طلا، زعفران، زیره سبز، برنج، پسته، شیشه جام، سیمان و … در این بازار انجام می‌شود.

سوال:چقدر می‌تواند این بازار ثبات داشته باشد؟

طاهرخانی: معاملات گواهی سپرده شمش طلا در سامانه معاملات ابزارهای نوین مالی بورس کالا انجام خواهد شد به این منظور مشتریان باید اقدام به اخذ کد معاملاتی بازار مالی از بورس کالا کنند. البته اخذ کد بازار مالی برای اشخاص حقیقی فرآیند ساده‌ای دارد و مشتریان می‌توانند با مراجعه به درگاه آنلاین شرکت‎‌های کارگزاری دارای مجوز معاملات مشتقه مبتنی بر کالا، در کوتاه‌ترین زمان ممکن اقدام به دریافت کد بازار مالی بورس کالا کنند.

مشتریان حقوقی نیز از طریق شرکت کارگزاری خود می‌بایست اقدام به اخذ کد معاملاتی کنند.

سوال: کسی که سرمایه اندکی دارد چگونه می‌تواند سرمایه گذاری کند؟

طاهرخانی: بازار سرمایه یک بازار بلند مدت است اگر سرمایه گذار نتواند بازار معاملات خودش را وفق دهد قطعا سخت خواهد بود.

سوال:با چه میزان طلا این بازار آغاز به کار می‌کند؟

فلاح گفت: با ۳ تن طلا در بازار معاملاتی کار را آغاز خواهیم کرد، تفاوتی که معاملات شمش طلا با سایر اوراق گواهی سپرده کالایی بورس کالا دارد این است که سازوکار پرداخت و دریافت وجه معاملات در اینجا، بر مبنای سازوکار دفتر دارایی است؛ دفتر دارایی به معنی یک حساب در سامانه‌های معاملات و تسویه است.

سوال:آیا نگهداری شمش در خزانه همانند گواهی سپرده سکه هزینه‌ای دارد؟

فلاح: مطابق رویه موجود در بازار گواهی سپرده کالایی، مالک گواهی سپرده کالایی موظف است هزینه نگهداری دارایی پشتوانه آن در انبار را پرداخت کند، شمش طلا نیز از این قاعده مستثنی نیست؛ بنابراین هر شخصی که مالک تعدادی گواهی سپرده شمش باشد، باید هزینه نگهداری دارایی پایه پشتوانه آن در انبار را پرداخت کند. مقدار این هزینه براساس نظر خزانه بانک و تایید بورس کالا تعیین می‌شود و سالانه با تغییرات قیمت دارایی پایه، تعدیل می‌شود.

تسویه این هزینه‌ها همانطور که پیش‌تر اشاره شد، از طریق سازوکار دفتر دارایی مشتریان انجام می‌شود.

سوال: آیا امکان انجام معامله توسط مشتری به صورت برخط وجود دارد؟

فلاح: اطلاع‌ ‎رسانی برای شرکت‌های کارگزاری دارای مجوز توسط بورس کالای ایران از ماه‌های قبل انجام شده است و چنانچه شرکت کارگزاری بستر و زیرساخت مربوطه را تامین کرده باشد، امکان انجام معاملات برخط برای مشتریان کارگزاری فراهم خواهد بود.

در صورت فراهم نبودن این موضوع، کارگزاران می‌توانند سفارش‌های مشتریان خود را از طریق ایستگاه‌های معاملاتی به سامانه معاملات ارسال کنند.

هر گواهی سپرده معادل ۰.۱ گرم و هر فرد برای دریافت یک شمش باید ۱۱۰۰۰ اوراق داشته باشد. هزینه انبارداری هر گواهی شمش طلا روزانه ۳۲ ریال است و این بازار معاف از مالیات بر درآمد و ارزش افزوده است و معاملات آن آنلاین خواهد بود.

معاملات هم شنبه تا پنجشنبه از ساعت ۱۲ تا ۱۵ انجام می‌شود.

نظر شما در خصوص این بازار چیست؟

طاهر خانی کارشناس بازار بورس: تفاوت معاملات شمش طلا با سایر اوراق گواهی سپرده کالایی بورس کالا این است که سازوکار پرداخت و دریافت وجه معاملات در اینجا، بر مبنای سازوکار دفتر دارایی است؛ دفتر دارایی به معنی یک حساب در سامانه‌های معاملات و تسویه است.

این سامانه روی شمش طلا کار می‌کند و قرار است در آینده نزدیک در کالاهای دیگر هم انجام دهیم. کسانی که در بورس کالا کد دارند می‌توانند معاملات خود را انجام دهند.

سوال:شیوه انجام معاملات به چه صورت است؟

طاهر خانی: معاملات گواهی سپرده شمش طلا در هر جلسه معاملاتی، با یک دوره پیش‌گشایش آغاز می‌شود و پس از اتمام دوره پیش‌گشایش به شیوه حراج تک قیمتی، معاملات به صورت حراج پیوسته آغاز می‌شود.

با تصویب نمایندگان مجلس، تمامی صاحبان حرفه و مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی، داروخانه‌ها و دامپزشکی و فروشندگان تجهیزات پزشکی و اشخاص شاغل در کسب و کارهای حقوقی اعم از وکالت و مشاوره حقوقی و خانواده مکلف به استفاده از پایانه فروشگاهی شدند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان جلسه علنی نوبت دوم امروز شنبه ۱۳ اسفند در روند بررسی بخش هزینه ای لایحه بودجه ۱۴۰۲، بند ر تبصره ۶ را به تصویب رساندند.

در بند ر تبصره ۶ آمده است: ‌وکلای عضو مراکز وکلا و کانون‌های وکلای دادگستری موظفند تمامی قراردادهای مالی با موکلان خود را در سامانه تنظیم قرارداد الکترونیکی قوه قضائیه ثبت و تنظیم نمایند.

شناسه(کد) یکتای صادرشده برای هر قرارداد توسط سامانه قرارداد الکترونیک، مبنای شناسایی مشاوران، وکلا و کانون‌های وکلای دادگستری در سامانه خدمات قضائی به‌منظور استخراج اطلاعات مالی مندرج در قرارداد و ابطال تمبر مالیاتی خواهد بود.قوه قضائیه مکلف است دسترسی برخط سازمان امور مالیاتی و مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه را به سامانه تنظیم قرارداد الکترونیکی فراهم نماید. سازمان امور مالیاتی مکلف است مالیات موضوع این قراردادها را ‌به‌صورت الکترونیکی دریافت و مفاصا حساب مالیاتی آن را ‌به‌صورت الکترونیکی در سراسر کشور صادر نماید. عدم اجرای این حکم از سوی هرشخص حقیقی یا حقوقی استنکاف از اجراء محسوب می‌شود.

کلیه مشاغل پزشکی و دفاتر حقوقی مکلف به استفاده از پایانه فروشگاهی شدند

در ادامه وکلای ملت با بند (ص) تبصره (۶) ماده واحده این لایحه موافقت کردند.

 براساس بند (ص) تبصره (۶) ماده واحده لایحه بودجه ۱۴۰۲؛ کلیه صاحبان حرف و مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی، داروخانه‌ها و دامپزشکی و فروشندگان تجهیزات پزشکی که پروانه کار آنها توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و یا سازمان نظام پزشکی ایران صادر می‌شود و کلیه اشخاص شاغل در کسب و کارهای حقوقی اعم از وکالت و مشاوره حقوقی و خانواده، مکلفند از پایانه فروشگاهی استفاده کنند.

با مستنکفین از اجرای این حکم مطابق قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان برخورد می‌شود.